Ohjelma

 

 • Tori
 • Ilosaari
 • Taitokortteli

  Suomen Punaisen Ristin Pop Up -Kontista löytöjä vuosien varrelta.

  Mustosen talon Käytävägalleriassa Joensuun Perhokalastajien näyttely.

  Karjalanpuodissa pimeitä tarjouksia ja himmeitä löytöjä.

  Klo 15 alkaen Sultsinabaari tarjoaa karjalaisia perinneherkkuja suoraan pannulta syötäväksi tai iltapalaksi kotiin.

  MSQ-trio soittaa sulosointuja saksofoneilla klo 18. Tule tutustumaan syksyn kurssitarjontaan!

  Kauppaneuvoksen kahvilan yön pimeät tunnit kestävät yömyöhään.

  Taitokorttelin puodit palvelevat sekä piha-alueen esittelijät ja myyjät paikalla klo 22 saakka.

  Kupliva Swing: Mies ja Haitari esittää

  swengiä. Tule kuuntelemaan klo 13 alkaen Taitokorttelin terassilla ja sateen sattuessa sisätiloissa

  TAITOKORTTELIN PIHA-AITTA

  Taito Pohjois-Karjala 110 v. - Kukkilinnuntie -näyttely.

  PERHEENTALO

  Perheentalo avoinna klo 9–19.
   

 • Kaupungintalo

  JOENSUUN KAUPUNGINTEATTERI

  Joensuun kaupunginteatterin avoimet harjoitukset Joen Yössä klo 18.30-20.30: Jeppe Niilonpoika suurella näyttämöllä (2. kerros) ja Korjaamo pienellä näyttämöllä (4. kerros), puolessa välissä harjoituksia tauko. Harjoituksiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

  KATURUOKAKARNEVAALI VOL.7

  Kaupungintalon välittömässä läheisyydessä tarjoillaan katuruokaa usean paikallisen ravintolan voimin klo 16-20. Hinnat pidetään matalana ja meno lunkina. Näistä tulee jälleen varsin hauskat kestit!
   

 • Rantapuisto

  ELIELINKUJAN LAVA

  • 16.30    Set The Tone
  • 18.00    Mardi Tickle
  • 19.00    Sunnuntaibrunssi
  • 20.00    Jankan Eläinpuisto
  • 21.00    Böbökkä

  YÖSOUNDIT

  Dj Kerone ja Riverside Rockers tuovat jamaikan rytmejä Rantapuistoon klo 17-22.

  DJ KerOne (Reggae Time)
  Paikallinen pitkän linjan reggaemies DJ KerOne tulee soittamaan Joen Yöhön setin jossa mennään matkalle karibian saaristoon. Musatyylit soitossa aina Mentosta socaan, skasta reggaeen ja dancehalliin.

  Riverside Rockers

  Riverside Rockers on perustettu joensuussa vuonna 2011 ja jatkaa tinkimättömän dancehallreggae soundin luukuttamista edelleen! Dub, reggae, dancehall sekä tiukimmat dubplatet ovat tämän soundin kulmakivi.
   

  SPR:N PAKOLAISTELTTA

  Suomen Punaisen Ristin pakolaisteltta raottaa todellisuutta pakolaisleirillä asumiseen klo 17-21. Teltan avulla saat lisätietoa pakolaisten tilanteesta ja elämästä. Pakolaisteltta on aistitila, johon tuotetaan ääntä ja kuvaa sekä pääset tutustumaan esineistöön. Telttaan voit tutustua itseksesi tai yhdessä ryhmän kanssa. Pakolaisteltta koostuu tilasta, johon tuotetaan pakolaisleirin ääntä, kuvaa ja esineistöä. Tilaan voi tutustua ryhmän kanssa tai itsekseen. 

  RANTAPUISTON LEIKKIKENTTÄ

  Keppihevosrata lapsille ja lapsenmielisille sekä toiminnallinen työpiste klo 18.30 saakka.

  LAITURIALUE SUVANTOSILLAN VIERESSÄ

  Salsa del Este järjestää ilmaisen soolosalsatuokion klo 19 ja ilmaisen salsatanssi-illan aina klo 21 asti.  Lisätietoa: Salsa del Este:n fb-sivuilta
  HUOM! Salsailta pidetään ravintola Gloriassa, mikäli sää ei salli ulkona tanssimista. Salsa del Este tiedottaa asiasta facebook-sivuillaan.

  TUULAAKI

  The Blue Notes esittää perinteisen Joen Yö -shown ravintola Tuulaakissa klo 20. Tervetuloa!

  PAKKAHUONE

  Work in progress -tapahtuma “Pyhä mies ja Ilotyttö” klo 17-19. Avoin demonstraatio työpajasta pohjautuu intialaiseen sanskriittikomediaan 600-luvulta. Komedian työstämistä ohjaavat tunnetut intialaiset taiteilijat Surya Mohan Kulhsreshtha (ohjaaja) ja Mridula Bhardwaj (koreografi). Työpaja tutustuttaa pohjoiskarjalaiset taiteilijat maailman vanhimman teatteriteorian Natya Shastran oppeihin. Tarjolla myös intialaisia välipaloja ja muuta palan painiketta. Paikkoja 22 katsojalle, paikkavaraukset sähköpostilla: tuire.hindikka@gmail.com 
   

 • Carelicum

  TIETEEN PÄIVÄT JOENSUUSSA

  Carelicumissa klo 16 alkaen. Juontajana kirjailija Antti Heikkinen. Ohjelmaa koko perheelle! Vapaa pääsy, tervetuloa!

  • 16.00-16.20     Avauspuheenvuoro: sosiaalipedagogiikan apulaisprofessori Arto O. Salonen: Millaista rohkeutta tarvitaan, jotta tulevaisuus hymyilee sinulle, minulle ja meille?
  • 16.30-17.15    Rohkeus koskettaa -tiedesessio
  • 17.30-18.15    Tekoäly ja lääketiede -tiedesessio
  • 18.30-19.15    Sankareita ja antisankareita -tiedesessio
  • 19.30-20.00    Tyttöenergiaa populaarikulttuurissa

   

  • 16.00-20.00     Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus järjestää eri ikäisille lapsille soveltuvia tiedetyöpajoja Mukulakadun sisäänkäynnin luona.
  • 20.00–        Äänimaisemakävely. Itä-Suomen yliopiston äänimaisematutkijat Eeva Pärjälä ja Noora Vikman vetävät halukkaille äänimaisemakävelyn Joensuun keskustassa.

  CARELICUMIN AUDITORIO

  Klo 18-20 Runotarjotin. Runon ystävät esittävät yleisön toivomia runoja paikalla jaettavasta runolistasta.

  POHJOIS-KARJALAN MUSEO HILMA JA MUKULAKATU

  Museo ja Mukulakatu avoinna klo 10-21, vapaa pääsy koko päivän. Museon 1. kerros: Excuse me, are you a popstar. Valokuvaaja Stefan de Batselier esittelee näyttelyään englanniksi klo 20. Museon 2. Kerros: Matkalla Karjalassa- perusnäyttely. Klo 15-16 Utran vanhan kansakoulun oppitunti. Kokeile vanhan ajan kaunokirjoitusta, laula opettajan johdolla, ja tutustu InterActive History -hankkeeseen. 
   

 • Taidemuseo Onni

  Taidemuseo avoinna klo 15-22, vapaa pääsy. Blue and Red -kesänäyttelyssä esillä ovat Nanna Suden värikkäät, ekspressiiviset maalaukset sekä Canal Cheong Jagerroosin teokset, joissa yhdistyvät länsimainen nykytaide ja Kiinan taideperinteet. Pysyvissä näyttelyissä mm. suomalaista taidetta 1850-luvulta alkaen, antiikin ja Kiinan esineistöä sekä ikoneita. Toinen kesänäyttelyn taiteilijoista, Nanna Susi, on tavattavissa taidemuseolla klo 17.

  TAIDEMUSEON PIHA

  Klo 18 Steelpannuorkesteri Rosteri soittaa räväkkää ja rentoa steelpannumusiikkia maailmalta. Soittoa terästynnyreillä tunteella kansanmusiikista rock and rolliin. Huonon sään sattuessa Rosteri esiintyy Taidekeskus Ahjossa.

  TAIDEMUSEON SUURI SALI

  • 15.15        Katja’s - Beautiful Raven
  • 16.00-17.30    Konservatorion opiskelijat ja oppilaat
  • 17.45-18.10    Pieni balettistudio Relevé
  • 19.00        ISLO:n avoimet tanssi- ja kontakti-improvisaatiojamit
 • Taidekeskus Ahjo

  Taidekeskus Ahjossa on esillä klo 11-22 seuraavat näyttelyt:

  • Sysi-salissa kuvataiteilija, taidemaalari Laura Melkinen maalauksillaan
  • Koksi-salissa tila- ja performanssitaidenäyttely Työmaa 3 työryhmänä Anna Logrén ja Minni Hirvonen sekä taiteilija-aktivisti Biljana Lori Stankovic
  • Kytö-tilassa Marleena Luukkonen naismuotokuvilla ja luontoaiheisilla öljyvärimaalauksilla
  • Hiili-tilassa Elias Sormanen metalliveistosnäyttelyllään Superorganismi
  • Laura Melkinen taiteilijaesittelyllään esitysten välissä klo 16-20

  Muu ohjelma

  • 16.00    Terhi Palmisen vetämä ilmainen Lempeä Jooga. Lisätiedot: https://www.joenjoogafestivaali.fi/
  • 17.15    Lauluyhtye Trio Trikolori
  • 18.15    Joensuun Laulupelimannit
  • 19.00    Lauluyhtye Kaiutin
 • Joen Yön etäpisteet

  AVOIMET OVET SUOMEN KORKEIMMASSA PUUKERROSTALOSSA

  Nyt se on valmis, Suomen korkein puukerrostalo! Tule tutustumaan tähän ihmetystä ja ihastusta herättäneeseen opiskelijataloon ja katsomaan kaupunkia 14:nnestä kerroksesta. Talossa on avoimet ovet Joen Yössä kello kello 16–18. Osoite on Penttilänkulma 2, käynti Ylisoutajanaukiolta. Kerrostaloon on myös tehty valotaideteos. Kari Kola esittelee sitä Ylisoutajanaukiolla ja kaupunginjohtaja Kari Karjalainen sytyttää teoksen valot kello 21.

  WOUTILA (TULLIPORTINKATU 14)

  Joen Yönä Woutilassa avautuu Heli Kemiläisen ja Matti Salmisen ensimmäinen yhteisnäyttely Mielikuvakaappaus. Kemiläinen on työskennellyt viimeiset vuodet yksityiskohtaisten lyijykynätöiden parissa ja Salminen on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi musiikin tekijänä. Näyttelyyn on syntynyt uniikki teossarja, jossa taiteilijat ovat yhdistäneet visuaaliset maailmansa free-piirtäen yhteisteoksia. Woutilan kellarissa on tarjolla Salataidekapakalla - pieniä taide-esityksiä tiskin alta. Woutila on auki Joen Yönä klo 17-20.

  MATALAN KYNNYKSEN SPORTTITORI (JOENSUUN AREENA JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖ)

  Matalan Kynnyksen Sporttitorilla pääset tutustumaan eri urheilulajeihin ja harrastustoimintaa tarjoaviin tahoihin. Esittelypisteet soveltuvat kaiken ikäisille ja ovat toiminnallisia, eli saat kokeilla maistiaisia toiminnasta käytännössä! Tapahtumassa esitellään kaiken muun kivan ohella myös uutta Matala Kynnys ry:n perheliikuntaa. Mukana myös Pokalin Liikunnan Iloa -kiertue. Sporttitori järjestetään klo 17-20. Tervetuloa mukaan! Tapahtuman järjestää Matala Kynnys ry yhdessä Joensuun kaupungin kanssa.

  MEHTIMÄEN JÄÄHALLI (KISAPOLKU 4)

  Joensuun Katajan taito- ja muodostelmaluistelijat järjestävät maksuttoman jäädiskon alle 12-vuotiaille ja heidän perheilleen. Tapahtuma järjestetään klo 18-20 ja sisäänkäynti on Mehtimäen kilpahallin pääovista. Luvassa on leikkimielisiä kilpailuja ja pelejä, temppuratoja, tanssia luistimilla sekä vapaata luistelua. Toiminnasta vastaavat koulutetut valmentajat ja ohjaajat. Mukaan tarvitset luistimet, kypärän ja liikkumiseen soveltuvat vaatteet. Tule mukaan uudenlaiseen tapahtumaan ja nauttimaan luistelun riemusta! Menossa mukana myös Mikon Pomppulinnat.

  LAULUTALO (KAUPPAKATU 51)

  • 18.00    Laulutalon esittely
  • 18.15    Joensuun Mieslaulajien seniorit
  • 18.40    Tarjoilua
  • 18.50    Joensuun Mieslaulajien pienryhmien esityksiä
  • 19.20    Yhteislaulua Joensuun Miessoittajien säestyksellä
  • 20.00    Tilaisuus päättyy

  JOENSUUN SEUTUKIRJASTON PÄÄKIRJASTO (KOSKIKATU 25)

  Poistokirjatori klo 09-20 lehtisali Vilpusen tiloissa. Klo 18 Itäisten Turhan Tietäjien tietokilpailu Taiteiden aukiolla (lainausosasto, 2. krs) 
  Culture Open Able Art Group esiintyy kirjaston Muikku-salissa klo 16 alkaen. Culture Open Able Art Group on vammaisista ja vammattomista koostuva luovan ilmaisun esiintymisryhmä. Ryhmä on koottu osana kaupungin Culture Open -saavutettavuushanketta, jossa osallistetaan vammaisia ja maahanmuuttajia kulttuuripalveluihin ja tapahtumiin. Culture Open -hanke alkoi lokakuussa 2018 ja kestää vuoden 2020 loppuun saakka. Culture Open Able Art Group -ryhmää ohjaa tanssi- ja esitystaiteilija Minni Hirvonen.

  Muikku-salissa:

  • 15.00        Satutaituri Arja Lytsy, satuteatteria
  • 16.00 & 17.00    Antiloopinjalkaiset minuutit-tanssiesitys, Culture Open Able Art Group
  • 18.30 & 19.00      Unilinnun vastaanotto

  JOENSUUN EV.LUT.SEURAKUNTAKESKUS (KIRKKOKATU 28)

  Klo 16-18 Donkkis Big Night -toiminnallinen tapahtuma perheille. Ohjelmassa hauskoja toimintapisteitä, raamattuopetusta, Saku ja Ruut, musiikkia, arvontoja ja palkintoja. Tarjolla mehua ja pientä purtavaa.

  MC OGE & Ristinkantajat, klo 19.30 alkaen menevää kristillistä hiphop/rap-musiikkia. Konsertin jälkeen tarjolla teetä ja purtavaa. Vapaa pääsy.

  JOENSUUN KIRKKO (PAPINKATU 1B)

  • 19.00 Konsertti. Tuomas Pyrhönen, piano ja urut, ja Anneli Hynninen, laulu.
  • 21.00 Joen Yön messu ekoteemalla, liturgia Salla Romo ja saarna Pauliina Kainulainen.

  KUUTAMOILLALLINEN

  Rakennamme Pielisjoen rantaan, sadan hengen pöydän, jonka äärelle kutsumme sinut nauttimaan yhteisestä illallisesta, kauniista ympäristöstä ja hyvästä seurasta klo 19 - 21. Lisäksi piknik-tilaa löytyy nurmikolta. Luvassa elävää musiikkia ja yhteislaulua. Jokainen tuo mukanaan omat eväänsä astioineen. Tapahtuma on kaikille avoin. Toivomme kirkasta elokuun iltaa, mutta sateen sattuessa varaudu sään vaatimalla tavalla. Tapahtuman järjestää Luterilainen kirkko Joensuussa / Pielisensuun seurakunta.

  YHTEISÖTALO SATAMA (YLÄSATAMAKATU 28)

  • 13.00    Irina pianon ääressä, yhteislaulua
  • 15.00    Yhdessä & omakätisesti, yhteisötaidetta á la Com Art Lab
  • 17.00-18.00    Duo Sepeli (kitara) & Heli (laulu), musiikkia sieltä sun täältä

  Taidenäyttelyn avajaiset Sataman olkkarissa. Talo avoinna klo 12-19.

  ORTODOKSINEN KULTTUURIKESKUS (KAUPPAKATU 44)

  Avoinna klo 17-20. Seminaarin kirkossa opastukset tasatunnein. Näyttelyihin vapaa pääsy.

  JOENSUUN BUNKKERIMUSEO (VIRRANTAUS 7)

  • 16.00    Puheenjohtajan tervetulotoivotus ja seppeleenlasku
  • 17.00 FT Virpi Launonen esitelmöi väitöstutkimuksestaan, aiheena Salpalinjan linnoitustyömaiden huolto ja vapaa-aika Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Savossa vuosina 1940-41
  • 18.00    Musiikkia

  Lisäksi ohjelmassa laserammuntaa ja bunkkeriopastuksia, pientä syötävää ja juotavaa.

  BOTANIA (HEINÄPURONTIE 70)

  • 12.00-15.00 Lasten taidepajat Botanian ulkopuutarhoissa
  • 17:30 Suotaunot
  • 19.00-21.00 Haamurakastaja päälavalla

  Keittiöstä tarjolla alkusyksyn kausipöytä klo 15-21. Vapaa pääsy!

  RAVINTOLA LA BARRE (TORIKATU 21)

  Susiraja Metal Clubin Hevijamit vol. 7. Metalli- ja rokkicovereita mahtavan taustabändin ja vaihtuvien laulajien kera. Liput 2€, ovet aukeavat klo 22.

  NALLESAIRAALA, TERVEYSTALO (KAUPPAKATU 21)

  Onko nallella tassussa haava tai silmässä pipi? Tule hoidattamaan pehmolelusi Joensuun Terveystalolle.

  KISSAKAHVILA JUKAN ANTIIKIN YLÄKERRASSA (ITÄRANTA 14)

  Järjestäjänä Kypsät Tammat klo 15 - 18

  MARTTAKESKUS (KOSKIKATU 5-7)

  Avoimet ovet klo 16-21. Tervetuloa tutustumaan 120 vuotta täyttävän Pohjois-Karjalan Martat ry:n monipuoliseen toimintaan! Tarjolla on lisäksi tietoa ja maistiaisia vuoden luonnontuotteista, jotka tänä vuonna ovat karpalo, kangastatti ja maitohorsma.